Hoe worden steunzolen gemaakt?

steunzolen maken

Vroeger werden steunzolen volledig met handenarbeid gemaakt. Tegenwoordig is de technologie zo ontwikkeld dat een gedeelte van het maken van steunzolen overgenomen wordt door 3D scan en print technologieën.

De aanmeter zal tijdens de eerste afspraak het type steunzool en het meest geschikte materiaal voor u bepalen. Met deze gegevens en ook met behulp van de voetmaatname (blauwdruk en schuimdoos techniek) zal de steunzool in productie gebracht worden.

Tegenwoordig worden er verschillende technologieën zoals 3D scanning, gipsmodellen en perstechnieken gebruikt om de juiste vorm van uw voet na te bootsen. Steunzolen worden daarom uit verschillende onderdelen gebouwd. De verschillende onderdelen worden dan aan elkaar gelijmd en passen gemaakt aan de voetafdruk die eerder gemaakt werd. Met behulp van speciale schuurmachines wordt aan de steunzolen de juiste vorm gegeven die uw voeten nodig hebben. Als u bijvoorbeeld een voorvoetsteun nodig heeft zal deze ook in de steunzool verwerkt worden. Er wordt rekening gehouden met de stand, correctie maar ook van de activiteiten die u in het dagelijks leven doet. Als u de zolen voor het sporten gaat dragen wordt er een ademend materiaal gebruikt zodat de voeten fris blijven.

Tijdens de tweede afspraak zal de steunzool gepast worden. Daarbij kunt u zelf ervaren wat de steunzool met uw voet doet. Als het nodig is wordt er ter plekke overmatige randjes weggeschuurd om de steunzool optimaal passend te maken. U kunt de steunzolen meteen meenemen om een leven zonder voetklachten te ervaren.