Schoenadvies

Waar moet u op letten bij de aankoop van nieuwe schoenen?

Wittekamp-Broos bedrijf-26Het dragen van verkeerde schoenen kunnen de oorzaak van voetklachten zijn. Daarom is het belangrijk om de juiste schoenen te kopen die voor uw voeten zijn.

Enkele punten die belangrijk zijn bij het kopen van nieuwe schoenen zijn:

  • Gedurende de dag worden voeten wat dikker. Het einde van de dag is dan ook het beste tijdstip om schoenen te passen, zodat u zeker weet dat de schoenen niet te klein worden gekocht.
  • Pas de schoenen altijd aan beide voeten. Deze verschillen onderling namelijk in lengte, breedte en dikte.
  • Vrije ligging van de tenen in lengte, breedte en hoogte is ook belangrijk. De tenen mogen tijdens het lopen nooit de neus van de schoen raken. Dit mag tussen de 1 tot 1,5 cm zijn.
  • Het is ook belangrijk dat uw schoenen de hielen goed omsluiten. De Hakhoogte moet zodanig zijn dat de kuit ontspannen is. Meestal is dit maximaal 3cm hoog. Daarom is het dragen van hoge hakken niet aan te bevelen. Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat.
  • Het contrefort (hielstuk) moet stevig zijn en overeenkomen met de hielronding.
  • Als u steunzolen gaat dragen is het belangrijk dat u binnenzool uitneembaar is, zodat er ruimte gemaakt kan worden voor de steunzool.

Sommige voetklachten zijn minder eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld door een medische aandoening of door een ongeval. In die situatie is een (medisch) specialist nodig voor het revalidatieproces. Specialisten die direct daarmee te maken hebben kunnen huisartsen, fysiotherapeuten, revalidatieartsen of orthopedische chirurgen zijn. Aan de hand van hun expertise kunnen ze u verwijzen naar een adviseur die een voorziening zoals orthopedische schoenen, steunzolen, steunkousen enzovoorts kan verstrekken.

Wittepoel beheerst alle disciplines die vereist zijn om tot de beste totaaloplossing voor voeten en schoeisel te komen. Wij zijn onder meer aangesloten bij NVOS-Orthobanda en erkend door de SEMH.
Dit houdt in dat wij beschikken over de meest uitgebreide en specialistische kennis, werken volgens de nieuwste productietechnieken en jaarlijks worden getoetst op vakbekwaamheid.