Voetproblemen

Meest voorkomende voetproblemenfeet

Meer dan 50 procent van de Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met voetproblemen. Wanneer er klachten optreden merken we hoe belangrijk onze voeten zijn. Kunnen door verschillende redenen ontstaan.

De meest voorkomende voetproblemen zijn:
Diabetes Mellitus (suikerziekte)
Platvoet
holvoet
rugklachten
Hallux valgus (knobbel aan de grote teen)
Vermoeide voeten
Voorvoetklachten

Gelukkig is er voor elk een van deze voetproblemen wel een oplossing. De oplossing kan variëren tussen operatief ingreep of niet-operatieve behandeling. Liefst willen we zo veel mogelijk operaties en ziekenhuizen voorkomen. Daarom is een niet-operatieve behandeling, in dit geval steunzolen, de moeite waard om te proberen. Steunzolen bieden steun aan uw voeten en kunnen meerdere (voet)klachten verhelpen.

Daarnaast zijn er veel verzekeringen die steunzolen (gedeeltelijk) vergoeden. In sommige gevallen worden steunzolen door de klant zelf betaald en daarna bij de verzekering gedeclareerd.

2 gedachten over “Voetproblemen”

  1. Ik wist niet dat er veel verzekeringen zijn die steunzolen vergoeden! Mijn oma heeft een platvoet, en ze wil zo veel mogelijk operaties en ziekenhuizen voorkomen. Ik denk dat ze naar een professionele orthopedist moet om een beslissing over haar behandeling te nemen. Misschien heeft ze een deel van de behandeling vergoed!

    1. Beste Lauren,

      Klopt er zijn veel verzekeringen die steunzolen vergoeden. Wat heel belangrijk om te weten is dat je wel aanvullend verzekerd moet zijn. Steunzolen worden niet via de basisverzekering vergoed. Dus het hangt vanaf hoe je aanvullend verzekerd bent. Het beste is om aan de verzekering van je oma te vragen of steunzolen vergoed worden. Er is een zaak in Rotterdam (Wittepoel) waar ze steunzolen maken, mocht je meer informatie willen hebben, laat het dan maar weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *