Wat zijn steunzolen?

Steunzolen op maat
Op maat gemaakte steunzolen

Er zijn verschillende benamingen voor steunzolen. Een paar van deze benamingen zijn: inlays, inlegzolen, correctiezolen enzovoorts. Een steunzool is een op maat gemaakte voorzieningen, bedoeld om pijnklachten in uw voeten, enkels of rug te verminderen. Daarnaast worden steunzolen ook gebruikt om reumatische aandoeningen, diabetische aandoeningen en sportblessures te behandelen. In de meeste gevallen worden de voeten eerste gecontroleerd, daarna als u akkoord gaat met de oplossing zal de voorziening gemaakt worden.

Wat doen steunzolen?

•Spanningen van één of meerdere spiergroepen verlichten

•Uw lichaamshouding verbeteren en/of versterken

•De druk onder uw voeten egaal verdelen

•Uw looppatroon verbeteren

•Uw voetstand corrigeren

Als u voetklachten heeft, is het verstandig om deze eerst door een huisarts, fysiotherapeut of specialist te laten controleren. Deze disciplines kunnen u verder verwijzen naar een podoloog of orthopedisch adviseur waar u voeten verder onderzocht zullen worden. De behandelaar/aanmeter zal dan beoordelen of een steunzool nodig is.

Steunzolen worden in de meeste gevallen op maat gemaakt, omdat elke voet anders is. Daarom is het belangrijk altijd uw voeten te laten controleren voordat u steunzolen laat maken.

Waar mogelijk worden de steunzolen aangebracht in uw bestaande schoenen. Deze moeten dan voorzien zijn van een los uitneembaar voetbed, evenals van een dichte hiel en een goede sluiting. Bij een te slappe schoen zal de steunzool minder ondersteuning geven, waardoor de klachten kunnen blijven bestaan.